Dr. Czeilinger Zsolt

főorvos – csecsemő-, és gyermekkardiológus

1998-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd 2002-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen orvosbiológiai mérnök diplomát szereztem. 1998-tól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjában dolgoztam, ahol a klinikai munkám során gyermekkori szívbetegségek diagnosztikájában és kezelésében vettem részt, amely magában foglalta a gyermekek műtét előtti kivizsgálását, műtét utáni követését és gondozását. Munkatársként részt vettem a háromdimenziós gyermek szívultrahang kifejlesztésében.

Magyarországon elsőként végeztem gyermekeknél nyelőcsőből (transesophageális 3D), illetve mellkasfalon keresztül valós idejű háromdimenziós szív ultrahang vizsgálatot. A témakörben számos nemzetközi és hazai cikk szerzője vagyok, illetve több alkalommal nemzetközi konferencián is tartottam előadást. Néhány évig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információtechnológiai Karán az ultrahang alapú képalkotó eljárások tantárgyat oktattam.

Általánosságban a veleszületett és szerzett szívbetegségek diagnosztikájával, kezelésével és utógondozásával foglalkozom a 0-18 éves korosztályban. Ezen belül kiemelten végzem a panaszmentes, vagy panaszokkal érkező utánpótlás korú sportolók kardiológiai szűrését, kardiológiai szakorvosi vizsgálatát. A részletes kardiológiai vizsgálat eredményeképpen kockázatelemzéssel kiegészítve véleményt adok az adott sportoló kardiológiai terhelhetőségéről.

Rendelési idő

Csütörtök 14.00-20.00


2007 Csecsemő és gyermekkardiológus szakvizsga

2004 Csecsemő és gyermekgyógyász szakvizsga

2002 Budapesti Műszaki Egyetem, orvosbiológiai mérnök diploma

1998 Általános orvostudományi diploma, SOTE Budapest


2015-től Zuglói Egészségügyi Szolgálat - gyermekkardiológiai szakrendelés, rendelésvezető főorvos
2010. évtől kezdődően a Zuglói Egészségügyi Szolgálat - gyermek kardiológiai szakrendelés
2008-tól a XVI. kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat - gyermek kardiológiai szakrendelés
1998-tól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja


Magyar Orvosi Kamara
Magyar Gyermekorvosok Társasága
Európai Gyermekkardiológus Társaság (Association for European Paediatric Cardiology)