Kedves visszatérő Pácienseink, új érdeklődők! Bizonytalan ideig a szolgáltatásunk szünetel, a klinika költözés alatt.
Amennyiben nem akut problémával fordul hozzánk szívesen felvesszük adatait telefonon keresztül (+36205533355) és nyitás előtt keressük Önt időpont egyeztetés céljából. Köszönjük a megértését!

Laborvizsgálatok

Magánrendelőnk a Spektrum-Lab régiós szintű labor mintavételi helyszíne, így teljes körű labor háttérszolgáltatással várjuk pácienseinket. Sorban állás és várakozás nélkül, előre egyeztetett időpontban, csendes, nyugodt környezetben várjuk Önt. Saját kezelőorvosa által kért, vagy klinikánk szakorvosai által javasolt vizsgálatokat is végzünk.

Speciális laborcsomagjainkat komplex kardiológiai, vagy belgyógyászati szűrővizsgálatok kiegészítőjeként is megtalálja. A csomagok összeállításakor figyelembe vettünk minden korosztályt és élethelyzetet, többek között prevenciós, általános állapotfelmérésre irányuló, szenior vagy Post-COVID ajánlatunk közül is választhat.

KÉRJÜK AZ ALÁBBIAKRA LEGYEN FIGYELEMMEL:

 • a vérvételt megelőzően 10-12 órával étkezzen utoljára!
 • a mintavétel reggelén javasolt bőségesen szénsavmentes vizet fogyasztani – a koffeintartalmú italok (kávé, tea, energiaital) kifejezetten nem ajánlottak!
 • a szokásosan szedett gyógyszerek a mintavétel reggelén bevehetőek, kivéve, ha a kezelőorvos erről másképpen dönt!
 • klinikánkon terheléses cukor és/vagy inzulin vizsgálatra az utolsó foglalható időpont 8:30!
 • amennyiben 14 év alatti gyermekét szeretné vérvételre hozni, minden esetben telefonos bejelentkezés szükséges!
 • speciális vizsgálatok (pl. genetikai vizsgálat, hormonvizsgálatok, hisztamin-intolerancia elvégzéséhez előzetes egyeztetés szükséges!
 • műtét előtti vérvétel esetén konzultáljon szakorvosával!

Az Ön által foglalt időpont előtt kérjük 10 perccel korábban megjelenni, hogy kollégáink segítségével közösen kiválaszthassák, hogy milyen vizsgálatra van szüksége.

Laborcsomagok

Mikor érdemes egy adott csomagot választania?

NAGYRUTIN CSOMAG:

Amennyiben széleskörű laboratóriumi kivizsgáláson szeretne részt venni, illetve meggyőződne egészségi állapotáról, de különösebb panasza nincsen (pl. éves kontroll) → átfogó képet ad a vese, máj, szénhidrát, -zsíranyagcsere állapotáról, szívenzimekkel kibővítve, teljes vérkép, vizelet vizsgálat.

DIABETOLÓGIAI KONTROLL CSOMAG:

Amennyiben Ön igazolt cukorbeteg, gyógyszeres vagy injekciós kezelés alatt áll. A vizsgálatot minden esetben szakorvosi javaslatra végezzük.

POST-COVID CSOMAG:

A panel elvégzését azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik enyhébb vagy súlyosabb tünetekkel átestek a koronavírus fertőzésen.
A csomag igénybevételével tájékozódhat arról, hogy a szervezetére milyen hatást gyakorolt a koronavírus okozta fertőzés.
A COVID-on átesett betegeknél megfigyelhető laboratóriumi eltérések, amelyek esetlegesen meglévő szövődményeket jelezhetnek:

 • vérkép: magas fehérvérsejtszám, a neutrofil típusú fehérvérsejtek aránya magasabb, míg a limfocitáké csökkent, alacsony vérlemezkeszám;
 • véralvadás: emelkedett D-dimer, csökkent fibrinogén;
 • gyulladás jelzése: emelkedett CRP és ferritin;
 • kémiai vizsgálatok: magas LDH, GOT, GPT, bilirubin, kreatinin, troponin

D-VITAMIN CSOMAG:

Amennyiben szeretne meggyőződni róla, megfelelő-e a D-vitamin szintje, és egyúttal tájékozódna a szervezetében zajló alapvető folyamatokról. A D-vitamin nemcsak a csontanyagcserében játszik kulcsszerepet. Szükséges az immunrendszer működéséhez, segítséget nyújthat a cukorbetegség, daganatok, szív-érrendszeri betegségek megelőzésében, fertőzések, gyulladásos folyamatok elkerülésében. Hiánya növeli a meddőség kockázatát.

KARDIOMETABOLIKUS CSOMAG:

Amennyiben szív-érrendszeri panaszai vannak; vagy szív-érrendszert érintő rizikótényezők merültek fel Önnél (pl. cukorbetegség, magas koleszterinszint, keringési zavarok), továbbá szakorvosi javaslatra.

PAJZSMIRIGY CSOMAG:

Amennyiben pajzsmirigy működési zavarral (alul-, vagy túlműködés) is összefüggésbe hozható tünetek valamelyikét tapasztalja az utóbbi időben: hirtelen fogyás/ testsúlygyarapodás, hajhullás, száraz bőr, fokozott izzadékonyság, hasmenés/székrekedés, szapora pulzus, fáradékonyság, teherbeesési nehézség.