Kedves visszatérő Pácienseink, új érdeklődők! Bizonytalan ideig a szolgáltatásunk szünetel, a klinika költözés alatt.
Amennyiben nem akut problémával fordul hozzánk szívesen felvesszük adatait telefonon keresztül (+36205533355) és nyitás előtt keressük Önt időpont egyeztetés céljából. Köszönjük a megértését!

Fontos a víz fogyasztása

Ma arról szeretnénk Önt emlékeztetni, kedves Olvasónk, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása egészségünk szempontjából. Tudta, hogy a hidratáltság kulcsfontosságú a testünk optimális működéséhez, ugyanakkor a migrén vagy sűrűn jelentkező fejfájás hátterében a kevés folyadékbevitel is állhat?

A legjobb módja annak, hogy megtudja, elegendő folyadékot fogyaszt-e, hogy figyeli a szomjúságérzetét és ellenőrizheti vizeletének színét. Ha a vizelet világos színű és elegendő mennyiségű, akkor valószínűleg jól hidratált. Ha azonban sötétebb a vizelet színe vagy rendszeresen szomjasnak érzi magát, akkor fontos több folyadékot fogyasztani.

A megfelelő mennyiségű víz bevitele számos előnnyel jár. Először is, segít fenntartani a megfelelő testhőmérsékletet és a sejtek optimális működését. Emellett támogatja az anyagcserét és a tápanyagok szállítását a testünkben, így segítve az energiaszintünk fenntartását, megelőzheti a fejfájást, a migrént is. Egy normál életvitelt folytató felnőttnek napi 2,5-3 liter folyadék elfogyasztása javasolt.

Tudták, hogy a víz fogyasztása elősegíti a szervezet méregtelenítését is? Azáltal, hogy segíti a vesék működését és elősegíti a salakanyagok eltávolítását, hozzájárul az egészséges bőr és az egészséges emésztés fenntartásához, illetve elősegíti a vérnyomás optimalizálását, befolyásolja az erek rugalmasságát.

Fontos megjegyezni, hogy a javasolt folyadékbevitel nem csak a vízre vonatkozik, hanem beleértendők más italok, például a tea, kávé, gyümölcslé, tej stb. is. Ezen kívül a táplálékokból is származhat folyadék, például gyümölcsök és zöldségek magas víztartalma révén.

Így kedves Olvasónk, arra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ne felejtsen el a nap folyamán minél több folyadékot bevinni a szervezetébe, akár egy napi rutint kialakítva, fontos időnként meginni egy-egy pohár vizet. Emlékeztesse idős családtagjait, nagyszüleit: akkor is igyanak, ha nem szomjasak. Időskorúaknál még fontosabb, mert általában elfelejtenek inni.

Jelentkezzen be vérnyomáskontrollra, nézzen egy labort, bizonyosodjon meg arról Ön is, hogy megfelelő a kálium, nátrium szintje.

#hidratáltság #vízfogyasztás #egészség #energia #vitálisélet